Hatalmas lépések

avagy nagy fába vágtam a fejszém

Eldöntöttem, publikálok. Legalábbis végre valahára nekilátok, és tisztességgel korrigálom, szerkesztem és újra írom a könyvemet. Első lépésként újra átgondolom, hogy mit is akartam ezzel az egésszel mondani, mi az, ami miatt el kell mesélnem ezt a történetet. Talán ez a "munka" legnehezebb része, hiszen ezen áll vagy bukik a sikere, nem egy elrontott vesszőn. Ha ezzel megvagyok, átírom az egészet. Igen, nyitok egy új, üres fájlt, és nekiállok az elejétől, mintha csak egy teljesen új könyvet írnék. Ha ez is megvan, akkor már tényleg csak a nyelvtanra kell koncentrálnom, aztán mehet is a kiadóhoz.

Azt mindenképp szem előtt tartom, hogy ha a könyvem nem elég érdekes, esetleg nem elég izgalmas, akkor nem fogok foggal- körömmel harcolni a kiadásáért, mert nem akarok kiadni a kezemből egy olyan művet, ami nem elég jó. Van még bőven időm, ha kell, akkor újra és újra átírom, egészen addig, amíg tökéletes nem lesz (soha!).

Több kérdés is kavarog a fejemben, amiket tisztáznom kéne, mielőtt nekivágnék a nagy feladatnak. Először is: a cím. Szörnyen nagy bajban vagyok a címekkel! Ha valakinek esetleg van egy jó ötlete, akkor várom a jelentkezést. Másrészt azt sem döntöttem még el, hogy így, 3 kötetként szeretném publikálni, vagy elvágom a sztorit az első könyvnél (persze más "végjátékkal"), ahogy eredetileg is terveztem. Afelől semmi kétségem, hogy a cenzúrázatlan változattal próbálkozok, maximum kihúzatják velem, na bumm.

Hjajj, belegondolni is szörnyű, hogy mennyi munka lesz ezzel, de minden egyes kínkeserves pillanatot megér.

És persze ismét megkérek mindenkit, aki végigolvasta a történetet, hogy adjon pár tippet. Mit kéne kihúzni? Mi nem tetszett? Mi az, ami elrontotta? Most kell nagyon a segítség, mert szeretném, hogy a kiadó a lehető legjobb, majdnem tökéletes kéziratot kapja meg, ami csak tőlem telik! És persze drukkoljatok! :)